Tävling Ridklubben Rimbo Ryttare 7/10

Vi var iväg i söndags igen på tävling, denna gång var det i Rimbo där jag var anmäld till 2 st 120 cm.

 

Det började inte jättebra när jag fick syn på den pyttelilla framridningen, kan den ha varit 10x20 m max och med 5 hästar där samtidigt blev det ganska trångt om man säger så... Ella var väldigt spänd och kändes som att hon skulle explodera eller tvärvända vid varenda möte med en annan häst *suck* Kunde i alla fall rida fram hjälpligt i trav och lite galopp innan jag fick gå in på framhoppningen. På framhoppningen var hon laddad till tusen och tyckte att det var hur kul som helst, efter några språng gav jag upp och kände att ja det blir inte bättre än så här nu.

 

Hon tyckte att livet var minst lika roligt inne på banan och kändes rätt ofokuserad på uppgiften, det var allt mellan korsgalopp och luftsprång mellan hinderna med huvudet rakt upp i luften, men trots detta var hon dubbelnolla och vi hamnade två utanför placering.

 

I den andra klassen var det inte lika fullt på framridningen och hon kändes mycket lugnare överlag, fick både en bättre framridning och framhoppning. Inne på banan fick jag inte igång galoppen ordentligt innan första hindret så vi rev det, så jäkla irriterad på mig själv! Visste dock att det inte var så många felfria så jag tänkte satsa på en snabb runda med 4 fel. La upp galoppen ett snäpp till och kortade av vägarna lite mer och Ella var verkligen med på noterna! Tänkte mycket på att svänga med benen och hålla henne rak eftersom hon var så stökig med huvudet i första klassen och vilken skillnad det var! Var som att sitta på en helt annan häst. :D Resten av banan hoppade hon superfint och tiden räckte till en 12:e placering!

 

0 kommentarer
publicerat i Tävlingar
Taggar: Izabella

Pollux & Tristan

Nu har Pollux och Tristan bott hos mig i nästan en vecka. De är verkligen hur söta som helst! Det som är lite jobbigt är att de mest ska kela halva nätterna och i och med det håller mig vaken, men när man öppnar ögonen och det sitter 2 söta små kattungar där och spinner, ja då smälter jag totalt!

 

0 kommentarer
publicerat i

Längtar till fredag!

Snart får jag äntligen hämta Pollux och Tristan. Ska hämta dom på katthemmet 14.00 på fredag så det ska bli jättekul! Sötnosarna!

Visa fler inlägg