Träning ikväll!

Det har verkligen varit en fullspäckad dag, upp tidigt och iväg till jobbet för att kunna gå lite tidigare då hovslagaren kom kl 14. Hann med att mocka klart hela stallet, fixa all mat och packa sakerna till träningen ikväll, ska alldeles strax få i mig lite middag innan jag ska gå ner till stallet och göra ordning Bikke som ska gå på kvällens träning. Känns bra att rida Bikke på träningen ikväll inför helgens tävlingar.

Tävling i Tierp

Igår var det dags för tävling i Tierp med Ella. Blev inte en alltför tidig morgon och vi åkte hemifrån vid 8 ungefär, gick fortare dit än väntat och det blev ganska lång väntan innan första starten.
 
Är inte särskilt nöjd med min insats i 130. Ella hoppade super både på framhoppningen och inne på banan men jag vågade inte riktigt ta framåtdistanserna och då blev det istället att jag backade lite väl mycket! Hade inte satt tillräckligt med galopp i henne från början och då går det liksom inte att rida på framåtlägena... Började med att nästan lägga henne i första hindret... Tapper som hon är tog hon i och sträckte lite extra på sig för att räcka över och det gjorde hon, efter det flöt det på mycket bättre och vi var felfria i grunden, red asklantigt på första hindret i omhoppningen som var en kombination och kom jättenära igen, så vi rev bakbommen och då svängde jag ut. När jag tog om flöt allting på mycket bättre och hon hoppade superfint hela omhoppningen så 9 fel blev det tillslut i omhoppningen.
 
Inför 140 fokuserade jag på att verkligen ha henne framme för skänkeln med ett bra tryck i galoppen och vad mycket bättra det blev! Det var stor skillnad inne på banan och hon vågade hoppa av när hon låg stort också. Vi rev 3:an, hon grävde ner sig lite i svängen och tappade lite tryck också samtidigt. Resten hoppade hon felfritt så 4 fel i vår andra 140 är klart godkänt! :)
  
Vi tog dock beslutet igår att inte åka till Tierp som "första val". Det är väldigt bra tävlingar, väl anordnat, fina, välbyggda banor MEN det är lite väl rörigt på framhoppningen för en häst som Ella. Hon är väldigt speedad redan när man kommer in på framhoppningen och med ungefär 15-20 hästar inne på framhoppningen samtidigt blir det för mycket för henne och hon varvar upp ännu mer. Hon blir otroligt känslig och stirrig så fort en häst river eller om hon känner sig trängd när det kommer en häst mot henne, så då kan hon helt plötsligt tvärvända och det blir svårt med så mycket hästar inne på framhoppningen samtidigt för det blir svårt att hålla sig undan...
 

 
Jag är lite besviken på mig själv... Första halvan av banan i 140 tyckte jag kändes super, men sista halvan av banan blev jag alldeles för ofokuserad och det blev ganska mycket av och på och jag lät henne gå på ganska stora språng, hon är för jäkla modig i alla fall!
 
Det kändes som att det blev en lite lång dag och jag blev väldigt trött mot slutet av dagen och kunde inte riktigt fokusera som jag ville... Har höga krav på mig själv och vill att det ska vara perfekt, så jag blir besviken när det går "dåligt" för att jag inte presterat som jag själv vill.

Hoppning

Hoppade Bikke imorse, passade på innan regnet skulle komma!
 
Vi började med att hoppa tre studs - 2 galoppsprång - 3 studs och han gjorde det super. Han väntade och man kände att han verkligen tänkte efter! :) När vi hade gjort det några gånger i båda varven gick vi över till att hoppa tre hinder på en serpentinbåge, där vi höjde mittenhindret allteftersom. Han flyter ut en del med bogarna och behöver stärka sig när det kommer till att hoppa ur sväng, så detta var verkligen en superövning för oss. Han gjorde detta galant och vi avlsutade när mittenhindret låg på ca 120 och han hoppade riktigt bra!
 
 
Visa fler inlägg