Startlistor inför helgen

Startlistorna till torsdagens och fredagens tävling har kommit ut. I 140  på torsdag startar jag som nummer 11 och i fredagens 145 har jag nummer 44. Blir spännande att se hur Ella reagerar första utomhustävlingen för året!
 
 

Hoppträning 9/4 Doris

På den här hoppträningen tycker jag att Doris skötte sig riktigt bra. Några grejer här och där att jobba på, men det har verkligen blivit stor skillnad! Nu kan hon till exempel när hon landar i fel galopp och byter till kors, få med sig bak och byta några galoppsprång senare, det fick hon inte för ett par månader sedan utan då fick man bryta av varje gång hon slog över i korsgalopp.
 
Sedan lägger jag en del volter innan hinderna när de kommer ur sväng, för att hon måste runda sig runt skänkeln och inte bara vika inåt och det gör även att när man tar bort henne från uppgiften, genom att lägga en volt, varvar hon ner lite och får tillbaka fokus igen, vilket jag tycker att man ser väldigt tydligt på de ställen där jag lägger volter. 
 

Vardagslyx

Idag var planen för Ella att hon skulle skrittas ut först och sedan trimmas ordentligt på banan. Det började med att det tog mig 10 minuter att komma från stallplanen då hon absolut inte ville gå därifrån för de andra hästarna var ju fortfarande ute i hagen... Sedan var hon rädd för precis ALLT, en liten fågel, kotten på marken, ett litet barr som trillade från trädet, man kan säga att hon verkligen testade mitt tålamod. När jag hade skrittat en stund kom jag fram till en äng och bestämde mig för att testa att rida där istället och helt plötsligt blev hon så himla fin! Vad hände där?? Hon kändes verkligen super och det var även skönt (och väldigt avslöjande) när hon inte hade ett staket att hänga upp sig på, vilket gjorde att hon fokuserade mycket mer på vad jag krävde av henne. Även bytena satt som en smäck och hon varvade inte upp innan bytena utan väntade och lyssnade på mig!

Planen att det skulle bli ett ordentligt trimpass hölls, bara att vi bytte miljö. Fokuserade mycket på galoppen idag också och hon fick galoppera ca 15 minuter i sträck i olika tempon och i båda varven och när jag saktade av kändes hon lätt i kroppen och hade fortfarande energi så det kändes som hon hade kunnat galoppera lika länge till.
Visa fler inlägg