Gårdagens ridpass!

Igår blev det en lååång kväll i stallet och summeringen när jag satte mig för att äta middag 22.00 igår var att alla hästarna skötte sig riktigt bra! :)
Jag började med Ella som fick skritta ut en sväng innan jag gick ner på ridbanan. Till en början var hon väldigt spänd och lite tittig, men det var ett tag sedan hon gick på ridbanan också. Det släppte dock efterhand och hon blev väldigt fin, trots att hon var lite spänd och stark var hon fortfarande väldigt lydig! Jag tyckte att hon har varit lite väl lugn och "off" ett tag så hon fick ta det lite lugnt i ett par dagar och igår var det gamla vanliga Ella som var tillbaka! Eftersom det var ljust när jag började rida tände jag aldrig lamporna på volten och när jag hade ridit ungefär halva passet insåg jag att det hade hunnit bli så mörkt att jag blev tvungen att tända pannlampan jag hade på hjälmen, dock ganska nyttigt för Ella att ridas i mörkret fast inom 4 "väggar".
Doris skulle också trimmas på banan och tyckte det var superkul att inte gå i ridhuset utan på banan! Hon var väldigt pigg till en början, men lugnade ner sig allt eftersom. I  den första galoppen kändes det som att hon tänkte börja bocka några gånger, men när jag bara lät henne galoppera på framåt släppte det direkt.Efter en liten paus var det dags för galopp igen och den här gången kändes hon super, jag kunde verkligen jobba henne runt skänkeln och få med bakbenen i båda varven! Avslutade med att trava henne långsamt i låg form så hon skulle få upp ryggen.
Efter en veckas vila för Wille var det dags för eldprovet. Inriden eller inte? Pappa höll i medan jag satt upp nere på ridbanan och Wille knallade runt där som att han aldrig gjort annat! Lite piggare än vanligt och något glädjeskutt, men för att vara första gången på ridbanan på flera månader och dessutom när det är kolsvart runtomkring kunde han verkligen inte skött sig bättre!

Wille har vårkänslor!

Igår var en väldigt lugn och skön dag i stallet, ingen häst att rida och ändå var jag inte klar förns vid halv 8?!? Superskönt att inte behöva stressa och bara stå och mysa och borsta på mina små hjärtan en lång stund. Idag blir det andra bullar, då alla tre ska ridas. Men först ska jag åka med en tjej i stallet när hon ska prova ut en hoppsadel till sin häst så ikväll blir det nog en ganska sent...  
I söndags lyckades jag fånga Wille på film och det verkar som att han har lite vårkänslor!  
Visa fler inlägg