Stressigt!

Blir lite lätt stressad när jag tänker på vad jag ska hinna med på jobbet idag! Hästarna var fina igår och jag red ut över en timme på båda två. Idag är det vilodag för Ella och Doris ska trimmas i ridhuset.

Ändrade planer och fin häst!

För Doris blev det lite ändrade planer igår då hon fick en extra vilodag på sig att återhämta sig. Ella gick på träningen igår och kändes sååå himla bra! :D
När vi red fram kändes hon toppenfin! Hon var mjuk, tog ett stöd på båda tyglarna och jag kunde kräva ganska mycket av henne. När vi började hoppa var hon ganska springig och stökig i början, men det släppte ju mer vi hoppade och ju högre hinderna blev. Hon har en tendens att gärna sätta iväg efter hindret, speciellt när man trimmar över småhinder och för att motverka detta fick jag igår sakta av till skritt efter hinderna och lägga en volt där hon fick jobba med att trampa under sig med innerbak och sedan fatta ny galopp och rida på nästa hinder. Detta gjorde att det blev stor skillnad och hon kom snabbare och snabbare till arbete i skritten också! Vi avslutade med en bana på 130-145 och hon hoppade helt fantastiskt! Jag fick en så bra känsla på hinder och mellan, helt enkelt en sån där träning där det mesta stämmer!

Mina mål 2015

Mina mål som jag har satt för hästarna skrev jag redan i december och de kan du läsa här. Nu är det dags att se över vad jag själv har för mål med min ridning under året!
  • Börja träna för att bli effektivare och bättre i min ridning!
  • Ha en plan för varje ridpass, att alltid veta vad jag ska fokusera på under passet.
  • Bli mer konsekvent i min ridning.
  • Lägga mer fokus på den mentala biten!
 
Visa fler inlägg