Gårdagens träning

Igår var det dags för veckans träning och det var Doris som fick äran. Hon kändes väldigt fin under uppvärmningen och när vi började hoppa, men efter ett tag ville hon inte travhoppa och visade det väldigt tydligt med att bli väldigt tjurig... Vi provade istället att låta henne galoppera väldigt långsamt och då gick det bra och hon hoppade fint. Förmodligen har hon sträckt till sig i hagen nu när det har blivit så halt ute och då var det säkerligen någonting som tog emot i travhoppningen där hon verkligen behöver sätta under sig... I och med detta ändras planen lite för Doris och idag blir det en promenad ut för henne, imorgon får hon skritta ut i skogen och så rids hon ut både lördag och söndag.

Veckoplanering 26/1-1/2

Här är veckans planering för hästarna. Gårdagen vart inte riktigt som planerat då jag måste ätit någonting dåligt under dagen igår och inte mådde så prima när jag kom hem från jobbet, så alla hästarna fick vila.
Fokuset för veckan ligger på att hålla kvar den där fantastiska känslan jag har haft på Ella och Doris den senaste tiden och även att komma igång ordentligt med Wille. Att komma igång med Wille är något som inte är superlätt då jag bara hinner rida en häst om dagen i ridhuset innan det stänger och då han inte är särskilt snäll att rida ut på än vill jag inte ge mig ut i mörkret innan det känns säkert, så då får det bli promenader än så länge de dagar jag inte kan ta mig till ridhuset.
 

Sjuk

Det har inte varit den roligaste veckan direkt, har blivit suuuperförkyld och varit hemma hela veckan så ridningen har blivit lite lidande... Doris har ridits och var på säsongens första träning igår där hon skötte sig bra. Imorgon hoppas jag att jag känner mig lite bättre så ska jag försöka ta mig ut på Ella också...
Visa fler inlägg