Klasseminka

Har helt missat att skriva om vårat senaste nyförvärv! I höstas började vi fundera på att skaffe ett till föl, lite som sällskap till Zelda. Vi började titta runt men hittade ingen som verkade intressant, vägde fram och tillbaka med fördelar respektive nackdelar med sto/hingst och kom fram till att trots att Zelda är hingst så lutade det åt ett sto.
När man köper de så unga är det bra att ha en backup-plan om de skulle skada sig och då kan man nästan alltid avla på ett sto i alla fall. Med detta i åtanke riktade vi in oss på stona denna gång och helt plötsligt i slutet av november var hon där, lilla Klasseminka! Allt gick ganska fort och det tog ca en vecka innan hon kom upp med lastbil från Skåne. Lite nervös och ängslig lastade vi om henne till vår lastbil där hon fick sällskap av Doris. Stod som ett litet ljus hela vägen hem och verkade mest vara väldigt trött!
Nu har vi haft henne i lite mer än 2 månader och hon har både växt och tuffat på sig ordentligt, och framförallt har hon blivit så fantastiskt personlig och mysig. Minka är e. Cardento ue. Indoctro, så det ska bli extremt spännande att se vad hon kan utvecklas till!
Zelda till vänster & Minka till höger vid första mötet

Regn, regn och lite mer regn...

Satt på jobbet under gårdagen och längtade ut i solen, lagom tills jag var hemma och precis hade tagit in hästarna började det regna istället... suck! Alla tre hästarna skulle motioneras och då jag inte skulle hinna iväg till ridhuset innan det blev upptaget blev det till att simma runt en stund på ridbanan istället.
Underlagsmässigt var ridbanan bra, bortsett från att den såg ut som en pool då... Vädermässigt var jag och Doris inte riktigt lika överrens om att det var en bra idé att rida på banan. Hon var riktigt tjurig i början och gick med öronen bakåt hela tiden... När jag hade travat ett tag och galopperat lite släppte dock detta och hon verkade komma på andra tankar och fokuserade mer på mig och jobbade på riktigt bra! Wille jobbades också en stund på ridbanan och tycker inte överdrivet mycket om regn, men brydde sig inte så mycket så fort han fick börja jobba! Jobbade mycket med att han ska vara snabb i reaktionerna i övergångarna så att han inte blir tung och seg! Ella skrittade jag ut en sväng och hon var lika nöjd som vanligt och skötte sig superbra!

Fettisdagen!

Semlor, semlor och ännu lite mer semlor! Så mycket semlor som jag ätit i år har jag nog aldrig ätit någonsin! Tur att semeldagen är idag annars kommer jag snart se ut som en semla! 
Vi lyxade lite med semlor i det fantastiskt fina vädret i stallet i helgen!
Visa fler inlägg