Klasseminka

Har helt missat att skriva om vårat senaste nyförvärv! I höstas började vi fundera på att skaffe ett till föl, lite som sällskap till Zelda. Vi började titta runt men hittade ingen som verkade intressant, vägde fram och tillbaka med fördelar respektive nackdelar med sto/hingst och kom fram till att trots att Zelda är hingst så lutade det åt ett sto.
När man köper de så unga är det bra att ha en backup-plan om de skulle skada sig och då kan man nästan alltid avla på ett sto i alla fall. Med detta i åtanke riktade vi in oss på stona denna gång och helt plötsligt i slutet av november var hon där, lilla Klasseminka! Allt gick ganska fort och det tog ca en vecka innan hon kom upp med lastbil från Skåne. Lite nervös och ängslig lastade vi om henne till vår lastbil där hon fick sällskap av Doris. Stod som ett litet ljus hela vägen hem och verkade mest vara väldigt trött!
Nu har vi haft henne i lite mer än 2 månader och hon har både växt och tuffat på sig ordentligt, och framförallt har hon blivit så fantastiskt personlig och mysig. Minka är e. Cardento ue. Indoctro, så det ska bli extremt spännande att se vad hon kan utvecklas till!
Zelda till vänster & Minka till höger vid första mötet