Hoppa högt hemma?

Detta kan jag tycka är rätt faschinerande och jag har länge funderat och klurat på detta inlägg. Varför är vi ryttare så otroligt heta på att hoppa högt hemma och på träning? Är det status? Tycker man det är coolt? Vill man visa att man kan?
Hur mycket jag än vrider och vänder på det så kan jag inte förstå syftet med det hela... Jag kan självklart förstå att det kan vara kul att höja upp och hoppa lite högre någon gång ibland, absolut! Men att vid nästan varje tillfälle sitta och hoppa höga hinder sliter rätt mycket på våra hästar... Hästar som vi förhoppningsvis vill kunna ha för ridning längre än ett par år?
Det känns rätt vanligt att man tränar på en ganska mycket högre höjd än vad både en själv och hästen både behöver och är redo för, och hinderna hissas ofta upp utan närmare eftertanke... Om vi tar Doris som exempel som tävlar 120 och går stadigt där. Jag har testat att plocka upp henne i 130 men kapaciteten räcker inte riktigt till för att vara felfri en hel bana där och då har jag bestämt att hon får gå kvar som speedhäst i 120. Varför ska jag då sätta mig och hoppa hinder hemma på 130-140, (för några enkelhinder skulle hon med all säkerhet klara av) när hästen inte räcker till kapacitetsmässigt för en hel bana? Eller att häst och ryttare inte är redo för en högre höjd ännu. Det är väldigt sällan jag hoppar högre än det mina hästar går på tävling, då jag inte ser att det finns någon som helst anledning till detta.
Jag kan även tycka att tränarna till viss del har ett ansvar i detta också, framförallt när det rör sig om yngre ryttare och hästar. Där måste tränarna också våga bromsa om det behövs, och det är för både häst och ryttares skull.