Regn och sol

Vädret har ju varit minst sagt annorlunda de senaste dagarna med en härlig blandning av snö, sol och regn... Igår blev det en tur ut i skogen med både Wille och Ella i regnet... Wille HATAR regn medan Ella inte bryr sig det minsta, hon är nöjd bara hon får komma ut och jobba 😊

 Idag-söndag är det vila som gäller för Wille så han får en chans att återhämta sig lite. Ella skrittade jag ut en sväng idag och avslutade med att jogga en stund på banan och hon var så himla fin 🦄 trots alla nerver på utsidan jobbade hon på riktigt bra och slappnade av ganska snabbt 👌🏽 idag var set även lite behagligare väder enligt min smak ☀️☀️

Snö igen?!

Vad hände med vädret?! Jag vaknade och gick upp som vanligt imorse, men när jag kollar ut ligger det snö på marken?! Det kändes så tråkigt... Som tur är smälter det bort ganska fort men det blir så himla kladdigt överallt när marken aldrig torkar upp ordentligt...
 
Igår hann jag bara med att rida Wille inna jag var tvungen att åka... Vi skrittade ut i skogen i regnet och varken jag eller Wille tyckte väl att det var särklit mysigt kan jag erkänna... Han kändes dock väldigt pigg och glad och skrittade på bra framåt :)
 
 
Det blev en tidig morgon på jobbet idag också, det är väldigt skönt att jag kan komma tidigt och sedan gå tidigt, det ger en frihet som är guld värd när man har häst. Idag är det hela gänget som står på schema att få röra på sig. Wille ska skritta ut idag också, Ella ska ridas ut och Doris ska promeneras.
 
 
Åhh vad jag längtar efter sommaren och värme...

Måndag morgon

Idag var jag på jobbet redan vid 7 då jag ska gå hem lite tidigare för att hinna hem och fixa klart stallet och rida innan jag har styrelsemöte ikväll.
 
I helgen har jag varit på kurs för Henrik Ancarcrona, var väldigt nöjd efter första dagen, gillade hans tänk under framridningen, att hästen ska skritta på fram till bettet innan vi kortar upp den så att den först tar ett eget stöd och då möter vi upp med hand och skänkel. Första dagen jobbade vi mycket med att hästarna skulle gå fram till handen och undan för skänkeln och Wille skötte sig verkligen exemplariskt! Han kändes så himla mjuk och följsam och var framförallt väldigt uppmärksam på mig!
Efter igår när det var mestadels hoppning kände jag dock tyvärr att jag inte fick så mycket feedback eller konstruktiv kritik som jag kan jobba vidare med... Wille kändes inte heller riktigt på topp även om han fick till en hel del riktigt bra språng.
 
Eftersom han har känts lite matt och framförallt väldigt omotiverad till arbete på banan sedan förra kursen och gått ganska hårt nu under första delen av året så är planen för honom att han ska få skritta ut i skogen idag och imorgon, sedan ska han få vila helt fram till söndag.
 
Visa fler inlägg